225 Peter Martin - Precisionshälsa för alla är framtidens vårdmodell!

Vi har bjudit in Peter Martin igen, den här gången för att prata om det stora paradigmskifte som nu sker inom hälsa och sjukvård. Peter är legitimerad läkare och medicine doktor i farmakologi och grundare läkarkliniken Funmed. 


Larmrapporterna från vården är fler och fler. Människorna som jobbar där viker ut och in på sig själva för att göra sitt bästa. Den evidensbaserade medicinen klarar inte av att möta alla människor med kroniska, livsstilsbaserade sjukdomar som slukar den största delen av budgeten. Det är dags att börja tänka utanför ramarna, använda tillgänglig teknik och kunskap och lägga mer pengar på preventiva åtgärder - och såklart börja implementera precisionshälsa för den stora massan. 


I avsnittet berättar Peter om de goda intentioner som den evidensbaserade medicinen bygger på och varför det inte räcker till längre. Vi pratar om utmaningarna inom vården och varför vi behöver satsa mer resurser på förebyggande insatser. Vi får också svar på frågorna vad precisionshälsa är och varför det är lösningen för framtidens medicin.


Här hittar du mer om Peter och FunMed: https://www.funmed.se 


Precisionshälsa i Läkartidningen: https://lakartidningen.se/klinik-och-vetenskap-1/artiklar-1/temaartikel/2021/05/stor-potential-nar-genomikdata-kan-implementeras-i-klinisk-rutin/ 


Debattartikel i Aftonbladet: https://www.aftonbladet.se/debatt/a/lVypyo/med-precisionshalsa-raddar-vi-liv-i-varden-politiker 


För mer inspiration, tävlingar och erbjudanden, gå in på https://www.vitalista.se och anmäl dig till vårt nyhetsbrev.Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.