159 Maria Dufva - Så blir barnen trygga på nätet!

Som vuxen är vår viktigaste uppgift att skydda våra barn, och då menar vi alla barn. Men vissa faror lurar där man minst anar dem och det är svårt att hålla koll överallt i barnens liv. Därför behöver vi mer kunskap om den värld där de lever stor del av sin tid, den online.

Maria Dufva är kriminolog och författare och föreläser för barn och vuxna om ett säkert liv på nätet. Framförallt jobbar hon med att sprida information om vilka farorna är och ge råd hur man skyddar sig. Hennes senaste bok Värsta bästa hälsan är en bok för ungdomar som tar upp problematiken med ”skärmandet” ur olika hälsoaspekter. 

Maria ger oss många bra insikter och ger exempel och insyn i faktiska brottsfall. Vi pratar om pedofiler och vad vi behöver tänka på när vi lägger upp bilder på våra barn på sociala medier till exempel. Vi får också tips på hur vi kan prata med barnen för att öka deras trygghet och hur man skapar sunda skärmvanor därhemma.

 

Mer om Maria hittar du på: https://www.mariadufva.se

 

I vårt nästa nyhetsbrev kommer tävlingen där du har chansen att vinna Marias senaste bok. Anmäl dig genom att gå in på http://www.vitalista.se

 


 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.