SOMMARFAVORIT! TRÄNA DIN GRÄNSSÄTTNING – Lär dig att värna ditt space och din energi!


SOMMARFAVORIT! Under sommaren ställs många relationer på sin spets. Veckans gäst, Kaj Erixon, coach och terapeut, med tjugo års erfarenhet, hjälper oss att omfamna det spännande ämnet gränssättning, som påverkar våra liv och vår hälsa så mycket.

Maria och Carina diskuterar utmaningarna med att sätta gränser, säga ja och nej för att värna sitt utrymme, sin energi och sin tid. Varför är så många av oss så dåliga på detta, både hemma och på jobbet? Varför kan det kännas egoistiskt att sätta gränser, när alla borde förstå att man inte orkar, inte räcker till för allt och alla? Vad kan vi vinna på att sätta sunda gränser, lyssna till det Kaj kallar för "vårt inre signalsystem"? Och hur kan vi lära oss att tackla omgivningens reaktioner när vi plötsligt gör nya val? Välkommen till ett magiskt avsnitt som vi hoppas ni gillar och vill sprida till alla som vill bli bättre på att ta hand om sig själva.

Kaj delar också med sig av sina bästa tips när det gäller konfliktlösning i familjen, i vardagen och favoritcitatet: "Life depends on a walk around the lake”.

En podcast producerad av: Maria Borelius, vetenskapsjournalist och biolog och Carina Nunstedt, förläggare och producent, i samarbete med Acast. Klippare: Andreas Carlson.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.