AVSNITT 74: NYFIKEN NYKTER – Dags för ett liv med mindre alkohol?

Alkoholen är en av de riskfaktorer som bidrar mest till sjukdomsbördan i Sverige, enligt folkhälsomyndigheten. Vardagsdrickandet har blivit mer utbrett, allt fler Hollywoodkändisar väljer ett nyktert liv och den här tiden på året är många sugna på att skippa vin och drinkar. Hur mycket energi ska alkoholen få ta och när blir det för mycket?

Möt veckans fantastiska gäst: Madeleine Stenberg, den framgångsrika tv-producenten som blev nykter alkoholist och grundade Stockholm 12. 

Hör om hennes dramatiska resa. Alkoholen och missbruket fick henne successivt att tappa fotfästet, och höll på att stjälpa hela hennes liv. I en period bodde hon med barnen på Grand Hotel och blev gripen av polisen efter ett utvecklingssamtal i skolan, när hon hade lånat sin langares bil. Men det tog tid innan hon förstod hur allvarligt läget var. Pengarna rann iväg och när hon var nära att förlora barnen bestämde hon sig för att ta hjälp på riktigt. 

”Jag önskar att någon sagt till mig tidigare, att jag skulle bli lycklig om jag blev nykter.”

Vi ringer även upp Lucy Blenkinsop, känd brittisk nykterhetscoach.

En podcast producerad av: Maria Borelius, vetenskapsjournalist och biolog och Carina Nunstedt, förläggare och producent, i samarbete med Acast. Klippare: Andreas Carlson.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.