AVSNITT 73: HÄLSORESAN – DEL 3 – HITTA UTHÅLLIGHETEN OCH VÄGEN VIDARE!

Häng med på Hälsorevolutionens nystart 2022: I ”Hälsoresan del 3” fördjupar vi oss i hur man bäst skapar vanor som håller i längden. Hållbara strategier för ett liv som blir en ständig hälsoresa, där man hela tiden lär sig och utvecklas. Vi lägger till mer avancerade tekniker som periodisk fasta, "carb cycling", träningsmetoder som ”HIITS” och Tabata, högintensiv intervall träning och låter ekorren vila för att balansera stresshormonerna. Vi diskuterar långsiktig motivation, "grit" och glädje i vardagen. Allt med inspiration från Maria Borelius och Rita Catolino's nya bok Hälsorevolutionen: 12-veckorsprogrammet – för styrka hälsa och glow.

Det handlar om maten, rörelsen, stillheten – grundpelarna i den antiinflammatoriska livsstilen – och det personliga ledarskapet.

Hälsoresan del 1 släpptes den 30/12 och del 2 släpptes den 1/1 – lyssna gärna på de avsnitten först.

Dessutom: Vi ringer upp lyssnarna Helena och Maja som är varandras hälsokompisar. Veckans planta är havre. Havregryn är inte bara fulla av spännande betaglukaner utan också en fin källa för den som vill lägga till lite mer kolhydrater den dagen man tränar hårdare. Du får även ett recept på Marias dotter Ericas värmande gröt.

En podcast producerad av: Maria Borelius, vetenskapsjournalist och biolog och Carina Nunstedt, förläggare och producent, i samarbete med Acast. Klippare: Andreas Carlson.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.