AVSNITT 68: TRÄNA DIN GRÄNSSÄTTNING – Lär dig att värna ditt space och din energi!

Gäst: Kaj Erixon, coach och terapeut, med tjugo års erfarenhet. Kaj driver företaget Resonancework och har väglett tusentals personer i olika grupp-processer, individuell terapi och parterapi.

Vi omfamnar det spännande ämnet gränssättning, som påverkar våra liv och vår hälsa så mycket. Maria och Carina diskuterar utmaningarna med att sätta gränser, säga ja och nej för att värna sitt utrymme, sin energi och sin tid. Varför är så många av oss så dåliga på detta, både hemma och på jobbet? Varför kan det kännas egoistiskt att sätta gränser, när alla borde förstå att man inte orkar, inte räcker till för allt och alla? Vad kan vi vinna på att sätta sunda gränser, lyssna till det Kaj kallar för "vårt inre signalsystem"? Och hur kan vi lära oss att tackla omgivningens reaktioner när vi plötsligt gör nya val? Julen står för dörren, vi vill så väl men det kan bli alldeles för mycket av allt om vi inte ser upp. Välkommen till ett magiskt avsnitt som vi hoppas ni gillar och vill sprida till alla som vill bli bättre på att ta hand om sig själva.

Kaj delar också med sig av sina bästa tips när det gäller konfliktlösning i familjen, i vardagen och favoritcitatet: "Life depends on a walk around the lake”.

En podcast producerad av: Maria Borelius, vetenskapsjournalist och biolog och Carina Nunstedt, förläggare och producent, i samarbete med Acast. Klippare: Andreas Carlson.

Instagram: @halsorevolutionen_podcast Mejl: halsorevolutionenpodcast@gmail.com


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.