AVSNITT 191: ÄR DU OCKSÅ HÖGKÄNSLIG?

Denna vecka gästas vi av socionomen och författaren Åsa Vikman, som toppar listorna med nya boken ”Handbok för högkänsliga” (The Book Affair förlag). Högkänslighet är ett personlighetsdrag som cirka 30 procent av befolkningen har och som kommer med många styrkor men även utmaningar, speciellt om man inte har fått sina behov tillgodosedda under uppväxten.

Att vara en Highly Sensitive Person HSP, som det också kallas, innebär att man har en hög känslighet för intryck samtidigt som man är empatisk och intuitiv, lägger märke till saker som ofta går andra förbi, man tänker mycket och djupt och är ofta mycket kreativ. Egenskaper som är riktiga superkrafter, om man har lärt sig att hantera dem.

Åsa som har skapat plattformen @orkidebarnsverige med 160 000 följare, berättar om sin resa och hur vi lättare kan ta hand om och förstå oss själva bättre när vi konfronteras med människor, känslor, olika vardagssituationer och allt som flödar. 

Veckans härliga gröna är avokado och du får ett recept på ceviche med avokado och vårlök.

En podcast producerad av: Maria Borelius, vetenskapsjournalist och biolog och Carina Nunstedt, förläggare och producent, i samarbete med Acast. Klippare: Andreas Carlson.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.