266. Myra spår Internets död, Influencerinflation & Att skapa en rikare tillvaro i nykterhetens tomhet

OBS! KLIPPT VERSION!

STÖTTA OSS PÅ PATREON OCH FÅ HELA AVSNITTEN - TOTALT 2H GOTT SNACK VARJE VARDAG!

https://www.patreon.com/gottsnack


Det är grapefruktens dag idag och det firar vi med att ge denna frukt lite extra uppmärksamhet. Dessutom: Gerard Depardieus problematiska livsstil och senaste ljudbokshaveriet hos Myndigheten för tillgängliga medier.


Vi ringer upp rymdstensmannen Eric Stempels från Uppsala universitet som har letat med ljus och lykta i flera månader efter rester av en meteorit. Vad kan en sån rymdsten vara värd egentligen och är han avundsjuk på de som faktiskt hittade något till slut?


Myra murvlar om: den förestående döden av internet som vi känner till den, politiska sandlådan och att vissa har börjat säga, “var inte nazisterna lite vänster ändå?”


Rehab-Tomas berättar om sin viktpendling, ornitolog-polaren som blev amfetaminmissbrukare, att trädgårdstomtar är underskattade, vistelserna på suspekta boenden och bjuder på en riktig solskenshistoria om när han medlade mellan två rivaliserande pantsamlare.


Tiktok-torsdag med Casper och Hannes om: politiker som samtalar med influencer, Pascal Engmans nya stiftelse som vill få unga att läsa mer. Det blir också ett stort “influencers ska få-quiz” om vad influencers ska eller inte ska försöka få folk att göra.


Johan och Madde från nykterhets-projektet Stockholm 12 berättar om sina egna missbruk, stigmat kring att vara narkoman och alkoholist, att inte jämföra sitt beroende med andras och hur livet ser ut idag som nykter.


BING BONG


 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.