Wat zijn de gevolgen van overgewicht? Met hoogleraar Hanno Pijl

Heb je last van overgewicht, of obesitas? Hoogleraar Hanno Pijl  legt in deze podcast uit wat er in het lichaam gebeurt als je te zwaar bent. Waarom is overgewicht een risicofactor voor ziekte, en hoe werkt dat dan precies? Een zeer duidelijke uitleg van een zeer ervaren arts!

 

Prof. dr. Hanno Pijl is internist en hoogleraar diabetologie in het Leids Universitair Medisch Centrum. Samen met de host van Gezond Gesprek, Karine Hoenderdos, schreef hij onlangs het boek “Overgewicht? Maak jezelf beter”.

 

Deze aflevering van gezond Gesprek behoort tot een drieluik over overgewicht. De andere gasten zijn hoogleraar Liesbeth van Rossum en internist Mariëtte Boon.

 

Gezond Gesprek wordt gepresenteerd door Karine Hoenderdos en geproduceerd door Jonne Seriese namens Dag en Nacht Media. De tune is van The Yearlings. Abonneren op Gezond Gesprek kan via Itunes. En natuurlijk kun je (en dat vinden we fijn!) een recensie achterlaten. Ook kun je mailen naar gezondgesprek@gezondheidsnet.nl. Al voor € 1,50 per maand word je Vriend van de Show en steun je onze podcast.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.