Ons voedselsysteem met hoogleraar Jaap Seidell

Doe jij je best om gezond te leven? Helemaal goed! In deze podcastserie geven we heel vaak tips en trucs om je daarbij te helpen. Maar in deze aflevering zoomen we eens uit naar de maatschappij. Want hoe komt het nou dat zoveel mensen in Nederland ziek zijn of overgewicht hebben? Is dat onze eigen schuld? Nee, vindt hoogleraar Jaap Seidell. Hij betoogt vol vuur dat we ziek worden door ons voedselsysteem, en door de manier waarop de gezondheidszorg is geregeld.


We moeten niet alleen werken aan onze eigen gezondheid, maar ook aan die van de maatschappij. Dat zou heel veel problemen voorkomen. Jaap Seidell schreef hierover het boek 'Andere kost', samen met psycholoog/onderzoeker Jutka Halberstadt. Deze podcastaflevering zet je echt aan het denken. Maakt onze maatschappij en onze voeding ons ziek? En is het niet eens tijd dat we de gezondheidsproblemen nu écht bij de wortel aanpakken?

 

Jaap Seidell is hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij doet onderzoek en adviseert diverse wetenschappelijke organisaties, waaronder de World Health Organisation en de Gezondheidsraad.

 

Gezond Gesprek wordt gepresenteerd door Karine Hoenderdos en geproduceerd door Jonne Seriese namens Dag en Nacht Media. De tune is van The Yearlings. Abonneren op Gezond Gesprek kan via Itunes. En natuurlijk kun je (en dat vinden we fijn!) een recensie achterlaten. Ook kun je je reactie op dit gesprek mailen naar gezondgesprek@gezondheidsnet.nl. En je vindt ons ook op Twitter: @gezondnieuws en @vankarine.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.