Alles over slaap met slaapexpert Merijn van de Laar

Goed slapen is belangrijk voor je gezondheid! Maar wat is nou 'goed slapen'? Dr. Merijn van de Laar schreef het boek ‘Slapen als een oermens’ en weet alles over een goede nachtrust. Hij maakt in deze aflevering korte metten met een aantal mythes over goed slapen. Zo is 8 uur slaap vaak helemaal niet nodig en is het soms juist goed om televisie te kijken voor het slapen gaan. Wil je meer verrassende tips? Luister naar dit niet slaapverwekkende gesprek!

 

Merijn van de Laar studeerde biologische psychologie aan de Universiteit van Maastricht en promoveerde op slaap. Hij geeft huisartsen in opleiding les over slaap. Zelf had hij ook jaren last van slaapproblemen maar dat is nu verleden tijd. Merijn kijkt vanuit de kennis over de evolutie en natuurvolkeren naar slaap. Daaruit volgen zijn adviezen, die soms verrassend zijn!

 

Gezond Gesprek wordt gepresenteerd door Karine Hoenderdos en geproduceerd door Jonne Seriese namens Dag en Nacht Media. De tune is van The Yearlings. Abonneren op Gezond Gesprek kan via Itunes. En natuurlijk kun je (en dat vinden we fijn!) een recensie achterlaten. Ook kun je mailen naar gezondgesprek@gezondheidsnet.nl.


Reageren op deze podcast? Je vindt ons op Twitter: @gezondnieuws en @vankarine.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.