Alles over de boostercampagne tegen corona met immunoloog Marjolein van Egmond

Dit is een korte booster-aflevering! Het gaat over de Omikron-variant van corona, en waarom een boostercampagne nodig is. In deze aflevering krijg je een duidelijke uitleg waarom het nodig is dat we een boostervaccinatie krijgen, wat we weten over Omikron en hoeveel nieuwe kennis er is over vaccins. Ondanks de lockdown, waardoor je misschien het gevoel krijgt dat we “niets zijn opgeschoten”, toont Marjolein van Egmond dat er wel degelijk vooruitgang is.

 

In deze podcast is voor de tweede keer Marjolein van Egmond te gast. Zij is professor Oncologie en Ontsteking in AmsterdamUMC en hoogleraar immunologie. Een jaar geleden spraken we uitgebreid met haar over de vaccins tegen corona. Die aflevering van Gezond Gesprek vind je hier. En hier lees je meer over het boostervaccin.


Gezond Gesprek wordt gepresenteerd door Karine Hoenderdos en geproduceerd door Jonne Seriese namens Dag en Nacht Media. De tune is van The Yearlings. Abonneren op Gezond Gesprek kan via Itunes. En natuurlijk kun je (en dat vinden we fijn!) een recensie achterlaten. Ook kun je mailen naar gezondgesprek@gezondheidsnet.nl. Al voor € 1,50 per maand word je Vriend van de Show en steun je onze podcast.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.