Rakennus

Huhtikuun podcast-jakson vieras on kuvittaja Maria Sann. Moskovassa syntynyt suomenruotsalainen kuvittaja aloitti omaa monikulttuurista taustaansa käsittelevän taideprojektin suunnittelun jo syksyllä 2021, mutta työskentelyn aikana aihepiiri on sodan myötä saanut kipeitä lisämerkityksiä. Maria vieraili Moskovassa syksyllä 2022. Minkälaisia ennakko-odotuksia hänellä oli ja löysikö hän vielä lapsuutensa Moskovan? Minkälaisen kuvallisen pohdinnan kautta Marian aikuisten kuvakirja ja siihen perustuva näyttely ovat syntyneet? Entä miten Marian kuvitukset konkreettisesti syntyvät? Juttelemme Marian kanssa myös kuvitusalan ajankohtaisista kysymyksistä kuten toimeentulosta ja tekoälystä. Tuotto näyttelystä myydyistä kirjoista ja printeistä lahjoitetaan lyhentämättömänä Lääkärit Ilman Rajoja -avustusjärjestön tilille.


Oivaltavista graafisista kuvituksista tunnettu Maria Sann (s. 1982) on valmistunut taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta 2018 ja kuvittanut kuusi kirjaa. Hän on saanut Rudolf Koivu -palkinnon 2021 ja Kauneimmat kirjat 2022 -palkinnon.


TUTUSTU MARIAAN


mariasann.com 

@maria.sann 


JAKSOSSA MAINITAAN


Aikuisten kuvakirja: Maria Sann: To Moscow With A Broken Heart, 2023


Video: Ryskfödda Maria besöker Moskva efter trettio år: “Ett svårt beslut”. Ohjelmasarjasta Livet - berättelser från Svenskfinland 2022. Ohjaus: Carina Bruun. Svenska Yle.


IMAGE 3/2023: Maria Sannin kuvitukset Karoliina Millerin artikkeliin Näkymätön rinki.


Kuvittajat ulkomailla -klubi: Kansainvälisyydestä kiinnostuneille kuvittajille suunnatut Google Meet -tapaamiset joita vetää kuvittaja Maria Leskinen Brasiliasta käsin.


Illustrada: Aalto-yliopiston kuvituksen sivuainekokonaisuus, jonka perusti kuvittaja Laura Valojärvi. Kurssia ei valitettavasti järjestetä enää.


Porin kulttuurisäätöPodcastin coverkuvitus: Ville Salervo

Jakson kuvitus: Maria Sann

Tunnari ja äänimaailma: Tytti & Jimi

Hosting & tekninen tuotanto: Veera PekkinenHosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.