Sommer i Trøndelag: Verdensmestre i samarbeid

I denne episoden drar vi til Gangstad Gårdsysteri som er viden kjent for sin ost. Men her er det også is og mange andre spennende varer.

Astrid Aasen har vært i Den gyldne omvei helt siden oppstarten og sier Inderøy aldri hadde vært det samme uten dette samarbeidet.

Gangstad gårdsysteri går for fullt hele året og ysteriet har i dag mellom 14 og 15 årsverk.

-Sommerstid går det jevnt med ost og is. I fjor produserte vi litt over 50 tonn ost fra cirka 400.000 liter melk, sier Aasen.

Programlederne Kjersti Bjørnvik og Ida Valsø lurer også hva som er grunnen til at alle i Inderøy kommune lever etter kommunes slagord “Best i lag.” Hva er hemmeligheten bak at inderøyningene er så flinke til å framsnakke hverandre? 

I løpet av vår reise på Den gyldne omvei har vi blitt imponert over inderøyningenes evne til å framsnakke hverandre. Hva er grunnen til at de er så flinke til nettopp det? Etter å ha besøkt en rekke positive folk i Inderøy kommune reflekterer programlederne Ida Valsø og Kjersti Bjørnevik over nettopp dette. De har også pratet med varaordfører Jonny Melting for å prøve å komme til bunns i hvorfor alle heier hverandre opp og fram i den lille kommunen. 


Gjester i denne episoden er Astrid Aasen og Jonny Melting.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.