Sommer i Trøndelag: Ferske brød og bading i solnedgang

Varierte opplevelser står i kø når vi besøker Gulburet og Saga. 

På Gulburet skjer det snart et generasjonsskifte. Da tar Tore Østbø over gården som til nå er drevet av Liv Elin Olsen og mannen Arve Østbø. 

På gården er det kafé, bakeri, butikk og et lite bryggeri. I tillegg arrangeres det selskap og møter året rundt. På tunet er det en vakker hage med uteplasser for gjestene. 

Olsen sier hun er opptatt av å servere gjestene sunne og gode råvarer. 

- Det skal være et alternativ til alt det andre som serveres rundt om omkring. I tillegg er vi opptatt av det skal være fint å se på, sier Olsen. 

I år feirer Gulburet 25 år. 

- Da vi startet opp for 25 år siden så viste vi ikke hvordan dette ville gå. Ett år etter oppstarten var vi med å starte Den gyldne omvei og det er det som i hovedsak har lært oss å samarbeide og at vi har klart å utvikle en helårsbedrift, sier Olsen. 

Helårsdrift er det også på Saga som ligger rett ved Straumenbrua. Her har Elisabeth N. Aanes skapt en kreativ oase for fotointeresserte. Her kan en også overnatte og ta et svalende bad i Borgenfjorden. 

Men det er verken bading eller påfølgende badstue som er hovedattraksjonen på Saga. Her arrangeres det nemlig en rekke workshoper siden det er internasjonalt senter for fotografi. 

- Vi organiserer fysiske workshoper og tiltrekker oss fotoglade folk fra hele verden, sier Aanes. 

Med et stort nettverk av anerkjente fotografer har Aanes klart å skape liv i den 520 kvadratmeter store brygga som egentlig skulle rives. Hun startet det hele i 2012. 

Hun startet med tomme hender da hun fant det tidligere sagbruket i 2008. Da var det verken strøm eller vann i bygget, og alt måtte legges opp på nytt. 

Aanes fant imidlertid raskt ut at hun bare måtte ha bygge. Men mange mente det var galskap å kjøpe og pusse det opp. Næringssjefen i Inderøy kommune sa blant annet hun aldri ville kunne eie bygget. Men Aanes ga seg ikke. 

- Du må finne deg et annet bygg sa han. Men jeg er fra Nord-Norge, og når du sier aldri til en nordlending så har vi lyst å bevise at det er feil, sier hun. 


Gjester i denne episoden er Liv Elin Olsen, Tore Østbø og Elisabeth N. Aanes 


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.