Sommer i Trøndelag - En elektrisk start

Med elsykkel fra Røra togstasjon er veien kort til Den gyldne omvei. Første stopp er God mat lokalt som ligger rett ved E6. 

Trøndelag fylkeskommune byr på kortreiste ferieopplevelser denne sommeren. Vi har derfor tatt turen til Den gyldne omvei. Dette er, som navnet tilsier, en omvei, og omveien strekker seg rundt omkring til ulike opplevelser i Inderøy kommune. Med to elsykler og en følgebil har Trøndelag fylkeskommune dratt rundt i kommunen. 

- Det er jo moderne med bærekraftig turisme. Det blir litt mindre stress når en setter seg på toget og ferien er i gang, sier Kjersti Bjørnevik. 

Det er opptil 20 plasser du kan besøk på Den gyldne omvei, så her er det noe for alle. 

 

Turistvert Vårinn Andersen Melhus er opprinnelig fra Inderøy. Hun studerer og har jobb i Trondheim, men velger likevel å komme tilbake til hjemplassen og jobbe seg gjennom sommeren. 

- Det er kanskje ikke så mange som lengter til bygda, men man blir litt blind på hvor bra det er her. Nå som jeg har vært i Trondheim en stund så ser jeg hvor bra det egentlig er her i bygda. Dette er absolutt en plass jeg kommer til å flytte tilbake til, sier hun. 

Som i fjor er det også en buss som frakter deg rundt på Den gyldne omvei. Bussen går hver time tirsdag til torsdag. 

I butikken God mat lokalt rett ved E6 på Røra blir vi tatt imot av Stian Viken. Butikken eies av ni småskalaprodusenter og åpnet i juni 2020. I butikken finner du varer fra nesten 80 leverandører.  

Viken sier medlemskapet i Den gyldne omvei betyr mye. 

- Samholdet i Den gyldne omvei er ganske unikt og verdt for oss å være med på. Det som er så fint med Den gyldne omvei og Inderøy er at det er mye framsnakking. Vi ser ikke på andre bedrifter som konkurranse, men som noe ekstra. sier han. 


Gjester i denne episoden er Vårinn Andersen Melhus og Stian Viken


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.