Inspirert av en gammel myte

Ingrid Becker og Ellen Lindquist er to kunstnere som begge har bosatt seg i vakre Stadsbygd i Indre Fosen kommune. Ingrid er en kunsthåndverker med fascinasjon for tekstile materialer og tekniker og de siste årene har hun skapt veldig fine skulpturer med fletteverk. Ellen er en komponist som er opptatt av unike lydlandskap. Hun skaper musikk for både store og små ensembler og får bestillinger fra hele verden. Begge kunstnere har en stor felles interesse for naturen rundt, og denne interessen har resultert i flere spennende samarbeidsprosjekt.


Nå står de på tampen til å gjennomføre sitt store prosjekt "Trehagen" - en visuell konsert som skal arrangeres på Reinshaguen ved Reins kloster i Rissa 18. og 19. juni. Prosjektet tar utgangspunkt i historien om de 24 tyske nonnene som rundt år 1220 kom til gården Rein i Rissa for å etablere et kloster på stedet. Med seg hadde de hvert sitt asketre som de plantet på den flate sletten nedenfor gården. Konserten spilles av Trondheim Voices, samt lyddesigner Tor Breivik og perkusjonistene Tor Haugerud og Owen Weaver, som spiller på instrumenter av keramikker Tovelise Røkke-Olsen. Med regi av Ane Aass, koreografi av Tone Pernille Østern og kostymer av Jenny Hilmo Teig.


Konserten finner sted i trehagen til klosteret oppe på Reinshaugen som  er blitt en høyvokst og skyggefull skog. Inspirert av denne myten, av kvinner som vandrer gjennom alle tider, og av trærnes stille kommunikasjon, vokser konserten fram. Og som trærnes røtter, flettes musikken og den visuelle kunsten sammen til en vakker og minneverdig konsert.


Møt to visjonære kunstnere bosatt i en av de vakreste bygdene i Trøndelag! Ingrid holder på Gamle Helset Gård, og tar gjerne i mot besøk til sitt verksted her. "Trehagen" arrangeres av Huskonsertene i Rissa.

Les mer om Trehagen her


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.