Er arbeidslinjen blitt ond, eller er folk flest noen latsabber?

Arbeidslinjen har vært under angrep i år. Det skjønner administrerende direktør Anne – Kari Bratten i Spekter ingenting av. 

I debatt med seniorforsker og direktør ved Frischsenteret, Simen Markussen i DN-teltet i Arendal, mener Bratten at angrepet på arbeidslinjen fra venstresiden – inkludert deler av Arbeiderpartiet - i år er helt meningsløs. 

– Det er enkelt. Skal vi ha de tjenestene vi har i samfunnet, gode veier og sykehus, trengs skatteinntekter. Da må folk jobbe, sa Bratten.


Nav-direktør Hans Christian Holte la frem tall som viser at de siste tre årene har 50.000 personer som sto utenfor arbeidslivet, fått jobb. Holte skulle ønske han kunne si at det utelukkende var Navs fortjeneste. Godt arbeidsmarked betyr mest. 

Markussen sier det aller viktigste grepet for å få flere inn i jobb, er å gi dem kompetanse. Manglende kompetanse er årsaken til at mange som vil jobbe, ikke får jobb. Kompetanse i form av kortere kurs eller delstudier er veien å gå, mener Markussen. Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.