Thomas Spijkerman

Dit is de achtste aflevering van de Erlenmeyer podcast, en deel 2 voor het thema Governance. Voor deze aflevering hebben Roy en Naima duizendpoot Thomas Spijkerman in de uitzending.

 

Thomas Spijkerman is voormalig oprichter en artistiek leider van het muziektheatergezelschap Circus Treurdier en nu oprichter en artistiek leider van makers en productiehuis Heelal BV. Hij is ook docent aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie, en bestuurslid van het Nederlands Theaterfestival en van de Olland Buisman Stichting.

 

In deze uitzending vertelt Thomas over zijn eerste ervaringen met governance als jongen van 18 en hoe governance voor hem daarna is uitgegroeid tot passie. Thomas is gaandeweg zijn carrière gaan zien hoe belangrijk governance is en hoe dit ingezet kan worden om organisaties succesvoller en efficiënter te laten functioneren. Hij ziet zichzelf als cultureel ondernemer en vindt het voor de toekomst van belang dat er innovatieve manieren komen voor governance en financiering. Zo denkt hij aan een tussenvorm tussen een fonds en een impresariaat.


Wil je meer weten over wat de verschillende bestuursmodellen nu eigenlijk zijn? Bezoek dan de website van cultuur en ondernemen: https://www.cultuur-ondernemen.nl/

Luister de Erlenmeyer Playlist via Spotify met de favoriete nummers van onze gasten.

De Erlenmeyer tune is gemaakt door singer/songwriter Gerson Main.


Dankjewel en vergeet niet een review achter te laten, dat zouden wij heel leuk vinden!Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.