Governance met Nienke Venema en Patrick Broekema

De zevende aflevering van de Erlenmeyer Podcast is hier! Dit keer niet 1, maar 2 gasten en we introduceren een nieuwe thema: Governance.


Naima en Roy praten er over met Nienke Venema en Patrick Broekema.


Nienke is directeur-bestuurder van Stichting Democratie en Media (SDM). SDM is een onafhankelijk fonds met eigen vermogen en bestaat als sinds 1944. Het steunt organisaties, projecten en andersoortige initiatieven die net als zij investeren in kritische, onafhankelijke media en een sterke, democratische rechtsstaat. Daarnaast is Nienke bestuurslid van de Stichting Daria Bukvic.


Patrick Broekema kwam deed ervaring op met als bestuurssecretaris bij een woningcorporatie en rolde in 2017 Cultuur+Ondernemen binnen om als adviseur Governance ook de cultuursector te helpen bij beter besturen. Hij schreef mee aan de nieuwste Governance Code Cultuur en is dan ook de ideale gast om dit thema te introduceren.


Met Nienke en Patrick praten we over de verschillende bestuursmodellen, de vaak niet uitgesproken verwachtingen tussen directie en bestuur en hoe je op een integere manier met je verantwoordelijkheden om kunt gaan. Ook delen Nienke en Patrick vanuit hun ervaring wat tips waar je zeker wat aan kunt hebben!


Luister de Erlenmeyer Playlist via Spotify met de favoriete nummers van onze gasten.

De Erlenmeyer tune is gemaakt door Gerson Main. Dankjewel!


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.