Christel Ooms en Moniek van Daal

Dit is de twaalfde en voorlopig laatste aflevering van de Erlenmeyer Podcast ūü•ļ. In deze aflevering zijn Christel Ooms en Moniek van Daal bij ons te gast. Christel en Moniek namen afgelopen jaar deel aan de innovatietrajecten van respectievelijk Erlenmeyer / Aimforthemoon en Art-up. Vandaag zijn ze vanuit Breda en Nijmegen virtueel bij ons in de studio en we gaan het met hen hebben over het belang van innovatie voor de cultuursector en over de communicatieve kracht van kunst en cultuur.


Christel en Moniek kenden elkaar nog niet, maar het gesprek was voor beiden een feest van herkenning. Zo zijn ze allebei ontzettend optimistisch ingesteld, houden ze van aanpakken en voelen ze zich helemaal op hun plek in de twee middelgrote steden van waaruit ze opereren. Dan is er ook nog een no-nonsense mentaliteit die er met name op gericht is om het leven voor mensen aangenamer te maken en meer begrip te cre√ęren. Zowel Christel als Moniek vervullen deze rol van "bemiddelaar" met verve. Deelname aan de innovatietrajecten van Erlenmeyer en Art-up heeft hen op persoonlijk en professioneel vlak veel gebracht. Ze zijn beiden dan ook van mening dat de cultuursector baat heeft bij meer van dergelijke trajecten. Want een ding is duidelijk: wanneer de cultuursector niet innoveert, worden we ingehaald door de realiteit.
Geniet van het enthousiasme en de bevlogenheid van Christel Ooms en Moniek van Daal in deze laatste Erlenmeyer Podcast!


Deze aflevering is tot stand gekomen in samenwerking met Art-up. Art-up werkt aan ontwikkel- en groeikansen voor organisaties die werken aan innovatieve oplossingen voor de cultuursector. De Erlenmeyer tune is gemaakt door singer/songwriter Gerson Main.


Dankjewel en vergeet niet een review achter te laten, dat zouden wij heel leuk vinden!


---

Christel Ooms is creatief strateeg en communicatieadviseur en momenteel verbonden als zakelijk leider aan Hertog Zout en als communicatieadviseur voor Stormkamer, maar volgde het Erlenmeyer Innovatie-traject als projectleider van Stek Breda (Broedplaats voor creatieve ondernemers). Christel heeft St. Joost gevolgd, is maker, maar liep er tegenaan dat zij als maker vaak pas aan het eind bij projecten betrokken werd en dat het ook erg eenzaam kan zijn. Sinds een aantal jaar heeft zij zich toegelegd op advies en strategie binnen de culturele sector. Hierbij legt Christel samen met artistieke teams de verbinding tussen maatschappij en cultuur.
Moniek van Daal is communicatieadviseur, trainer en volgde het Art-up incubator programma als oprichter van Club Goud. Club Goud heeft als missie om alle ouderen in Nederland zo lang mogelijk verbonden te houden met de maatschappij. Dit doen we vanuit de overtuiging dat meedoen in onze maatschappij een positieve invloed heeft op kwaliteit van leven.

---

Eerder was Leonard Bukenya bij ons in de uitzending. Hij vertelde over de rol van Aimforthemoon in het Erlenmeyer innovatietraject. Thomas Spijkerman en Angelo Bromet zijn twee andere deelnemers aan het Art-up incubatorprogramma die wij eerder spraken.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.