Power BI – Verktyg för datadrivna beslut. Gustav Segerberg (#171)

Power BI är ett verktygen för att organisera din data. Det är en molnbaserad applikation som som du kan använda för att utforska data, dela insikter med andra och skapa anpassade bilder/grafer/diagram som är interaktiva och engagerande. Gustav Segerberg hjälper oss att förstå verktygen och pratar om hur data kan hjälpa oss till kloka beslut.
Om avsnittet:Målgrupp: ekonomiavdelning, ledning, it, ledare, projektledare, kommun, region, försäljningLär dig: Datadrivna beslut, microsoft verktyg, interaktivitet
Power BI är utvecklat av Microsoft. Produkten släpptes först som Microsoft PowerPivot 2010 som ett tillägg för Excel. 2013 blev det Power BI Desktop som en fristående skrivbordsapplikation som senare döptes om till Power BI Service. Numera Power BI inom plattformen “Power Platform”Verktyget är särskilt användbart för dem som vill få affärsinsikter och skapa datadrivna beslut för att tex spåra och mäta framgång.Användare kan skapa interaktiva rapporter på vilken enhet som helst med en webbläsare eller skrivbordsapplikation/app. Det gör det lättare att dela sin analys med andra i organisationen.Några funktioner inkluderar:Visualisering: tillhandahåller diagram, grafer, kartor, mätare och annan grafikDashboards: fokuserar på att visualisera nyckeltalPivottabeller: genererar interaktiva tabeller från rådataFrågeredigerare: tillåter användare att skriva SQL-frågorGustav Segerberg, Jonas Jaani (22:49)

Länkar / mer information:Create a data-driven culture with business intelligence for allWhat is Power BI? Exempel på dashboard gjord i Power BIAlla avsnitt av digitaliseringens podcast Effekten:https://www.effekten.se/avsnittVi finns där du hittar dina övriga poddar:https://www.effekten.se/prenumerera/Apple Podcasts:https://itunes.apple.com/se/podcast/effekten-digitalisering-kunskap/id1171229363Google Podcasts:https://www.google.com/podcasts?feed=aHR0cHM6Ly93d3cuZWZmZWt0ZW4uc2UvZmVlZC9wb2RjYXN0Lw==Acast:https://www.acast.com/effektenSpotify:
https://open.spotify.com/show/5Z49zvPOisoSwhwojtUoCm
https://open.spotify.com/show/5Z49zvPOisoSwhwojtUoCm