3. Glögg, Glühwein och andra värmande vinterdrycker

I tredje avsnittet av ”Edward Bloms smörgåsbord” korar Edward Blom och Mats Ryd Systembolagets näst godaste glögg, genom att prova sig igenom ett antal sorter. Det visar sig att de har varsin favorit. Mats lanserar en programidé om en särskild glöggsåpa, inspirerad av TV-klassikern Falcon Crest, och Edward redogör för de olika varma vindryckernas kulturhistoria: som glögg, Glühweinvin chaud, mulled wine och Feuerzangenbowle.


Mats berättar om sin årliga tradition att äta grishuvud följt av flamberad, engelsk pudding, och Edward om hur hektiskt han hade det förra veckan – då han hamnade i såväl en SVT-bunker som i Sveg och på släktens pepparkaksbak, och om varför han borde gå på kurs tillsammans med Kikki Danielsson.


Edward avslöjar hur han räddade sin Melodifestivalinspelning med hjälp av korv och snaps. Han drar sig även till minnes hur han för några år sedan vållade eldsvådor i inte mindre än två direktsända TV-uppesittarkvällar – samtidigt! Dessutom besvarar han en lyssnarfråga om hur man etikettsmässigt hanterar de så viktiga mellanläggen under en bättre middag.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy