10. Sex, drugs and rock’n'roll

Det tionde avsnittet av ”Edward Bloms gästabud” handlar om sex, droger och rock’n’ roll – eller kanske inte riktigt, det visar sig vara Mats Ryds omskrivning för ”musik”.

Så det är Edwards musiksmak som står i centrum, så här inför första delfinalen av Melodifestivalen! Han berättar om hur han genom åren lyssnat på skiftande genrer: från barnvisor, Povel Ramel och schlagerpop via synt och disko till opera, klassisk musik och 30-talskupletter, visor och jazz. Dryckesvisor, inte minst av Bellman, ligger Edward särskilt varmt om hjärtat att sjunga – men att han skulle vara med som artist i Melodifestivalen förvånar honom själv lika mycket som de flesta. Han jämför med hur paff han skulle bli om en popsångerska fick vara med i ett mästerskap om att förteckna arkiv eller slå arkivknutar.

Vidare förklarar Edward att han inte har för avsikt att bli turnerande artist, men att han ändå är lite avundsjuk på exempelvis killarna i gruppen ”De vet du”.

Mats och Edward reder ut varför dansbandens scenkläder är så spektakulära, och Edward ifrågasätter varför det är omöjligt att göra skatteavdrag för arbetskläder som man i TV förstör genom att fiska ål och besöka spettekaksbagerier – samt lyckas, apropå myndighetsregler, komma in på det gamla varietéförbudet.

De hinner med ett stort antal etikettsfrågor från lyssnare, såsom när man egentligen ska lägga ner servetten i knät. Mats slår ett slag för vikta servetter, och Edward för såsskedar!

Dessutom avslöjar Edward att ”När man festar festar man” faktiskt lyckats få en platinaskiva (vilket motsvarar 5,4 miljoner nedladdningar på Spotify).

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy