7. Julbordsrester, återställare och en Lidnersk knäpp

I episod sju av ”Edward Bloms smörgåsbord” smälter Mats och Edward julmaten och det mer eller mindre dekadenta nyårsfirandet, och konstaterar att det är läge för julbordsrester så länge mellandagarna pågår. 

På förekommen anledning kommer de även in på hur man kan kurera sina baksmällor, och Edward avslöjar sina bästa knep (efter många års övningar). Han avslöjar även hur det egentligen är med den ökända smälta osten som många förknippat honom med – mest ett minne från den galna ungdoms- tiden, visar det sig.

De sjunger den jästa fisksåsens lov, särskilt om det är worcestershiresås, och berättar Bloody Maryns kulturhistoria. Mats lovprisar även sin japanska mandolin, och Edward delar med sig av massor av tips från sitt studentliv på hur man drygar ut kassan och lever på stor fot även när man är som mest pank.

En av dagens lyssnarfrågor handlar om hur en vanlig dag i Edwards liv ser ut, och han beskriver sig i svaret bland annat som ”ofrivillig entreprenör” och berättar varför han avböjer alla förfrågningar om att göra videohälsningar. 

Med anledning av att den 4 januari var dödsdagen för den förromantiske poeten Bengt Lidner (1757–1793) deklamerar Edward även ur hans verk ”Grevinnan Spastaras död”, och berättar om den fantastiska traditionen bland hans vänner att ha årliga, överdådiga middagar och rundresor med hyrverk i Lidners anda.

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy