4. Smörgåsbord blir julbord

Det fjärde avsnittet av ”Edward Bloms smörgåsbord” borde kanske snarare heta ”Edward Bloms julbord”, för den här gången står den klassiska julmaten i fokus.

Mats bjuder på sin favoritsherry, medan han och Edward går igenom de olika julbordsrätterna – från det allra mest ursprungliga som smör, bröd och öl till moderniteter som köttbullar och julskinka. Ingen kan tala om julfirandet med samma intensitet och kunskap som Edward! Här delar han med sig av såväl jultraditionernas historia som en hel del åsikter – till exempel om varför hälsofantaster bör äta surkål på julaftonen, varför man inte får julpynta hemmet förrän sent på kvällen den 23:e, och vilka två irriterande företeelser som riskerar att förstöra julbordsätandet på lokal.

Mats försöker få Edward att avslöja sina tre favoriträtter på julbordet, vilket går sådär – men vi får veta att han gärna ”värmer på en karp” under mellandagarna och att det minsann inte bara är för att han är konservativt lagd som han värnar om julens magi. 

Dessutom berättar Edward om den mischmasch av kulturtraditioner vi kallar ”Lucia”, svarar på en lyssnarfråga om vad bebisar får äta på julbordet och bjuder på sitt bästa recept på julmumma. Vi får också lära oss Mats pappas magiska knep för att få hela huset att dofta jul!

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy