121. Champagne till midsommarsillen och jalapeño på svemestern

Livsglädje och allehanda levnadsvisdom bjuder Edward Blom och Mats Ryd på i detta avsnitt, som att man själv bör brygga sitt öl och baka sitt bröd.

För första gången på femton månader träffas de tu på riktigt och inte bara via tråd, närmare bestämt i Edwards trädgård! Tilldragelsen firas med fyra sorters champagne av finare slag, och denna gång blir det vinnjutning snarare än vinprovning.

Att champagne och sill kan kombineras slås än en gång fast, liksom att höjden av dumhet är vaskning. Apropå en lyssnarfråga går Mats och Edward igenom en rad trevliga sätt på vilka man kan bränna sin lön, på lokal och annorstädes. Mats lär oss vilken roll förkortningen ”FKB” spelar i sammanhanget samt konstaterar att alla människor, likt Edward, borde ha en musselfiskare i bekantskapskretsen.

Vi får också veta varför det är viktigt – kanske rentav en skyldighet – att köpa lyxprodukter, vad som är speciellt med den norska matjessillen och lite om Winston Churchills mysdräktsuniform. Edward berättar om sina upplevelser från olika vinbutiker i Harlem, varför det kan vara klokt att skaffa barn sent i livet – och att det i år är Ignatiusåret, vilket faktiskt gör att alla poddlyssnare bör tillbringa årets svemester med en jalapeñofrukt i fickan! I slutet av samtalet får ni veta varför.Champagnesorterna i avsnittet:

1. Henri Maillart et fils; Champagne Premier Cru Brut

2. Louis Roederer Champagne Brut Premier brut

3. Taittinger 2014 Brut

4. Pol Roger Cuvée Sir Winston Churchill 2009 Champagne


Stöd oss gärna:

https://www.patreon.com/join/edwardblom


Skriv till oss:

podden@edwardblom.se


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.