120. Vinprovning med Rieslingromantik

I det här avsnittet blir det ånyo en hel del alkoholromantik och dito -njutning, när Mats Ryd och Edward Blom provar ett urval av fem viner från ”die Königin der Reben”, vinrankans drottning, det vill säga Rieslingdruvan.

Edward berättar som vanligt att han har ägnat senaste veckan åt apigheter, närmare bestämt gosedjuret ”Lilla Aps” födelsedagskalas, och ett bilköp. Mats har gjort helt andra saker senaste veckan, bland annat en så kallad ”huliganprovning” av champagne – så alla som inte redan vet vad en huligandryckesprovning innebär får lära sig det nu!

Eftersom den så kallade Rieslingveckan, eller rättare sagt de två Rieslingveckorna, pågår för fullt på många av rikets restauranger (7–20 juni) så provar poddkonnässörerna ett urval av fem tyska Rieslingviner av olika slag. Det ploppar vinkorkar så det står härliga till!

Förutom att vi får initierade beskrivningar av vinernas smaker och stilar berättar Edward om Rieslingvinets långa och fascinerande kulturhistoria, inklusive hur det gått till när det gått och blivit trendigt på senare år – och givetvis även om sitt eget långa kärleksförhållande till Rieslingviner.

Sist men inte minst dyker Eduardo von Eldfalk upp, apropå vad som kommer att hända i nästa poddavsnitt!


P S De viner som provades:

1. Stefan Winter Riesling Brut 2019 (7906) 159:– 75 cl

2. 50° Riesling 2019 Riesling Trocken (5824) 99:– 75 cl

3. Dreissigacker 2020 Riesling Organic Trocken (2294) 119:– 75 cl

4. Nik Weis St Urbanshof, Bcokstein Kabinet (tillfälligt sortiment) 189:- 75 cl

5. Dr Loosen, Riesling Beerenauslese (5364) 129:- 18,75 cl


Skriv till oss! podden@edwardblom.se


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.