115. Wienerschnitzel, vaccin och vithårig pondus

Samtalen om Livet och Döden fortsätter i podden. Edward reder ut hur man egentligen vet om man har hypokondri eller lider av biverkningar, i detta fall av Corona-vaccinering.

Mats förklarar att få saker provocerar honom så mycket som vaccinmotståndare, och än en gång slår podden ett slag för vaccin och vetenskap. Dock visar det sig att varken Mats eller Edward gillar läskiga skräckfilmer eller alltför obehagliga deckare.

Tiden tycks mogen för Mats att sälja sin motorcykel, och Edward vill snarast bli ”en åldring”. Båda är de väl medvetna om det högmodsrus deras ynglingaår varit fyllda av, och drömmer om att nå vithårig pondus enligt diverse gerontförebilder.

Dessa insikter om livets korthet förbyts snart till ett innerligt samtal om wienerschnitzel, ett gammalt kärt ämne i podden som icke desto mindre får nytt liv med tips på hur man får tag på kalvinnnanlår, hur man bäst steker sin schnitzel – särskilt med tanke på sidenklänningar och vita byxor – och vilka krogar i Stockholm och Göteborg som serverar den.

Mats tipsar om en akvavitvandring i Gamla stan han organiserar inom kort, och Edward berättar att han gärna bjuder på att han ibland är något av en parodi. Till dagens samtal dricker han bara kaffe. Kanske kan det förklara varför han lyckas med inte mindre än två freudianska felsägningar, när han råkar tala om att dricka såväl wienerschnitzel som punschpudding?!

Till en lyssnare som fyller 40 år just idag (grattis, Olof!) drar Mats och Edward varsitt uppslag till en rejäl 

vårmiddagsmeny för herrar: en elegant och en rustik; en med blott en enda ost och en med minst ett dussin. De går loss ordentligt på att komponera menyerna, innehållande allt från fördrink till vickning – och här finns mycket att inspireras av för alla middagsarrangörer, oavsett ålder och kön.


P S Här finns polioklippet samt akvavitvandringen som Mats tipsar om:

https://www.historyofvaccines.org/content/blog/video-last-polio-survivors

https://moveat.co/biljetter/#52De8oQFY2U3B9mlnSmLSp


Maila gärna till: podden@edwardblom.se


Sponsra oss! Klicka här:

https://www.patreon.com/join/edwardblom


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.