Från IT-krasch till insikt med Johan Staël von Holstein - Från miljoner till miljarder på fem år (del 3/3)

Podcast med IT-pionjären Johan Staël von Holstein, om ett Sverige där ordet ”entreprenör” knappt förekom på ekonomiutbildningarna, om när han tog Icon Medialab till börsen alldeles för tidigt och varför han skulle ha investerat i tulpanlökar i 1600-talets Holland.

I denna special av Digitala Influencerpodden möter vi tre av de största profilerna från millennieskiftets IT-boom, då svenskarna kopplade upp sig på allvar, dotcom-bolagen växte som svampar ur jorden och bolagsvärderingarna sprängde miljardvallar – innan många av dem gick in för kraschlandning.

Johan Staël von Holsteins är sist ut – mannen vars blekta kalufs kom att bli synonym med den svenska IT-boomen. Som en av grundarna till Icon Medialab syntes han ofta och mycket i medierna. 1998 var Icon det första svenska internetkonsultföretaget att börsnoteras och expansionen var explosionsartad. I det här avsnittet kommer han att bjuda på minnen och anekdoter att dra lärdom av, från den galna IT-yran vid millennieskiftet.

Om Johan Staël von Holstein
Johan grundade IT-konsultbolaget Icon Medialab 1996, som gick från 4,5 miljoner i omsättning första året till 1,7 miljarder år 2000, innan IT-bubblan sprack. Johan gjorde sig känd för kaxiga medieuttalanden och befann sig i ständigt blåsväder. Han är fortfarande en färgstark multientreprenör och är just nu i färd med att ta, den för Sverige nya, sporten padel till Asien.