#49 VICE Sports ontmoet Danny van Bakel

De Nederlandse voetballer Danny van Bakel werd in het afgelopen decennium de David Beckham van Vietnam. In Nederland was Danny een modale voetballer, die een handvol wedstrijden speelde voor Helmond Sport, en daarna op amateurniveau voetbalde. Maar toen hij in 2011 naar Vietnam vertrok voor een stage bij een profclub, kreeg hij daar een contract en groeide hij uit tot superster. Hij kreeg er ook een relatie met een bekende DJ. DJ Myno. En zo kreeg Danny een stempel. Hij werd de David Beckham van Vietnam. 


Het verhaal van Danny’s voetbalcarriere is vrij bekend in Nederland. Valerio Zeno ging bijvoorbeeld voor BNN eens langs bij Danny in Vietnam, en media als Voetbal International interviewden hem tijdens zijn carriere als voetballer over zijn leven daar. Maar wat doe je als je stopt met voetballen als David Beckham van Vietnam? In 2018 kwam er stilletjes een einde aan de voetbalcarriere van Danny van Bakel, zijn lichaam kon het zware leven als prof in Vietnam niet meer aan. Danny keerde daarna niet terug naar Nederland, maar stortte zich de laatste tijd vol op het ondernemerschap in Vietnam. Om erachter te komen hoe hij dat nu precies doet, zette ik een call op met Danny.


In de podcast vertelt Danny over een studio die hij nu opzet in Ho CHi Minh stad, waar hij Vietnamese content voor Youtube gaat maken. Daarvoor keek hij goed naar Nederlandse voorbeelden, zoals Kinderen voor Kinderen, en de vlogs van Boef. Ook hebben we het over zijn investeringen in Vietnamees vastgoed, zijn betrokkenheid bij de transfer van de Vietnamese speler Doan Van Hau naar Heerenveen, en de turbulente jeugd van Danny in Nederland. Host: Sam van Raalte.


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.