Digitally China: Kampen om techtalangen

Haigui eller “havssköldpaddor” är en viktigt del av Kinas kompetens-mångfald. En term som beskriver de Kineser som studerar eller arbetar utomlands innan de återvänder till “moderlandet”, “havssköldpaddorna” är ett enormt bidrag till Kinas snabbt växande tech-industri, från toppchefer till VCs. 


Men hur ser humankapitalet själva på för och nackdelarna med väst och öst? Vad motiverar dem att lämna och att återvända? I det här avsnittet talar vi med några Haiguis som delar sina erfarenheter av Kina vs USA.


Gäster:

Mike Lei, CTO of Mobvoi, a Beijing-based artificial intelligence company, whose investors include Google, Sequoia Capital, and ZhenFund.

Ji Zhanglong, a Silicon Valley-based machine learning engineer at Facebook.

Andy Liu, founder of Futureform, a Beijing-based design agency that specializes in product and UX design for AI related products.


Medverkande: Tom Xiong och Eva Xiao.

Musik: Licens Epidemic Sound. Blue Dot Sessions.

Producent: Jacob Loven


Har du funderingar eller tips på ämnen som vi ska ta upp? Kontakta oss i sociala medier eller på digitaladraken.com. Den Digitala Draken är en subjektiv men oberoende skildring av utvecklingen av digitala tjänster i Kina och dess aktörer. I produktionen används ljudklipp från exempelvis nyhetssändningar. Dessa har ej förvrängts ur kontext och innehar relevans för skildringen samt skall anses användas under "fair use”.


 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.