Edtech - Branschen som försvann

Digitala utbildningstjänster har de senaste åren växt till att bli en miljardindustri i Kina med hundratals miljoner användare. Men tidigare i år slog myndigheterna genom tunga regleringar vilket i stort sett utplånat hela sektorn. I det här avsnittet gräver vi i den digitala utbildningssektorns snabba tillväxt, vad som ligger bakom regleringarna och hur framtiden ser ut för företagen.


Programledare: Jacob Lovén och Tom Xiong

Medverkande: Guan Wang och Jannie Jeppesen

Produktion och ljudsättning: Jacob Lovén

Producent: Katarina Andersson

Ansvarig utgivare: Anna Careborg

Musik licensierad från Epidemic Sound, Blue Dot Sessions och Artlist


Vill du fortsätta fördjupa dig i Kinas techscen och digitala utbildningstjänster? Gå in på svd.se/dendigitaladraken, där hittar du fler avsnitt, artiklar och länkar om alltifrån de snabbt växande techbolagen till de statliga regleringarna av sektorn. 


Har du funderingar eller tips på ämnen som vi ska ta upp? Kontakta oss i sociala medier eller på digitaladraken.com. Den Digitala Draken är en subjektiv men oberoende skildring av utvecklingen av digitala tjänster i Kina och dess aktörer och är sedan december 2021 en del av Svenska Dagbladet.


Innehåller ljudklipp från videokanalerna: Laura Risdall, Ninja Teacher, Emily Boitumelo, Danie Jay, Caroline Wise, Online Teacher Dude, Online Teaching Nomad och Teacher Michael.

Innehåller även ljudklipp från CNBC, Wall Street Journal, Bloomberg, CNN, CNBC Africa. 


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.