Tower of London: Episode 2 - Tyraner og hovedløse dronninger

Hvem havde dog tændt lys inde i kirken? Vagten kravlede op ad en stige for at kigge ind af vinduet til St. Peter Ad Vincula. Inde i kirkerummet gik en flok mennesker klædt i tøj fra Tudor tiden og forrest gik en kutteklædt kvinde bærende på noget i armene.

Pludselig vendte hun sig om og så direkte på vagten i vinduet, men der hvor hendes hoved skulle have været var der intet, hendes hoved holdt hun til gengæld i sine arme og vagten genkendte straks den ulykkelig Anne Boleyn der stirrede tilbage på ham.


I dette andet afsnit af historien om Tower of London, skal vi stifte bekendtskab med Edward The Longshanks. Kongen som fik det uhyggelige tilnavn Hammer of the Scots og udvidet Tower til dets nuværende størrelse. Og så tager vi fat på historien om Tudor kongerne, som udsprang af de legendariske Rosenkrige imellem husene Lancaster og York og som til syvende og sidst, har den ikoniske og berygtede Henrik d.8 som en af de mest kendte skikkelser. Der er nok at tage fat på, så træk vejret dybt og læg hovedet på blokken, for blodet løber af de kolde sten på Tower of London.


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.