#1 Mekail Jalaho

I det första avsnittet i vår nystart gästas podden av regissören och eldsjälen Mekail Jalaho. Mekail kom till Sverige från Somalia och växte upp i stockholmsförorten Jakobsberg där han under tonåren hamnade snett och hamnade i kriminalitet. Räddningen blev att han hittade en passion för teater. Efter att hans granne och kompis Mikael Persbrandts mamma Inga-Lill introducerade honom för teatervärlden öppnades nya vägar för Mekail. Han lärde känna nya människor och däribland Stig och satte upp hans pjäs VD på Stadsteatern som blev en hyllad föreställning. Under 2000-talet har Mekail jobbat mycket med ungdomar i Stockholms utsatta förorter och Jakobsbergs muslimska förening och han har utvecklat flera framgångsrika projekt som bland annat Hållbar Skola som arbetar för en tryggare skolmiljö. Mekail är aktuell i Stefan Jarls senaste dokumentär Brevfilmen för vilken han hyllades för sin insats i DN.

Samtalet med Cyril och Stig kretsar kring gängkriminalitet, Somalia, klankultur och vikten av att lära sig de svenska koderna.


Cyril & Stig gör i och med detta avsnitt en nystart med inspelning i studio och produceras av produktionsbolaget Storyhood.


Lyssna och stötta gärna på Swish nr 123 535 48 57


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.