Marie Hallander Larsson, hr-direktör Akademiska Hus

Marie Hallander Larsson, hr-direktör på Akademiska Hus, är något av en hr-världens rockstjärna. Hon har flera priser och utmärkelser i bagaget, inte minst titeln Årets hr-chef. Hon är inte rädd att testa nytt och har infört kontinuerlig uppdragsdialog i organisationen istället för traditionella utvecklings- och prestationssamtal. Det som mäts är förutsättningarna för att lyckas. Enligt Marie är det viktigt för en chef att kunna balansera kontroll och tillit för att få ut engagemang, motivation och vilja från medarbetarna. Människor både kan och vill leverera. Det livslånga lärandet är avgörande för att lyckas med sin verksamhet. Marie och Akademiska Hus jobbar innovativt på många olika sätt för att få medarbetarna att vilja lära sig nya saker, bland annat med hjälp av en nyfikenhetsstrategi.


  • Varför har Akademiska Hus slopat traditionella utvecklingssamtal och medarbetarundersökningar till förmån för uppdragsdialog? 
  • Vad vill Marie och Akademiska Hus uppnå med sin nyfikenhetsstrategi? 
  • Hur tänker Marie när hon köper in en 3-årig ledarskapsutbildning utan innehåll? 
  • Vilka råd ger hon till andra chefer gällande kompetensutveckling i vardagen? 


Lyssna på Marie Hallander Larsson i Miller möter ledare. Programledare är Ledarnas förbundsordförande Andreas Miller. Avsnittet spelades in den 7 oktober 2022. 


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.