29. Christina Schollin – ”Stressen utlöste min cancer”

Vi möter en av Sveriges mest kända och folkkära skådespelerskor, Christina Schollin. Hon slog igenom på 1960-talet med filmen ”Änglar, finns dom”. Och sen har det rullat på av bara farten. Med över 80 teaterroller, varav många på Dramaten, nästan 25 filmer, cirka 165 tv-program och en Oscarsnominering. Och så har hon tackat nej till att spela in långfilm med Elvis Presley en gång i tiden.

När vi möts talar vi framförallt om cancern som drabbade Christina 2011. Om tankarna och känslorna. Hur hon valde att behålla det för sig själv eftersom hon hade orkat se löpsedlarna. Vi talar om just det och hur ogärna Christina vill prata om sin cancer eller bli ett ansikte för den. Samtidigt som hon tycker det är viktigt att sprida hopp. Och bidra till forskningen.

Vi talar om stressens påverkan och hur den är cancerrelaterad. Hur hon så tydligt kan binda cancerdiagnosen till sin dåvarande stressiga situation. Hur hon upptäckte blödningar och gjorde flera undersökningar. Vi talar om beskedet och behandlingarna och... For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy