Program 18: Maria Hansson!

Maria Hansson är konstnärlig ledare för dansgruppen Limelights, The Vintage Showgirls. Gruppen, som trots att de inte funnits så länge har redan medverkat på Fröken Frauke Presenterar, Vaudeville i Umeå, Burleskloppisen och 1,6 miljonersklubben och andra tillställningar.

 

Maria själv uppträder som Mz Mable, en fd Hollywoodstjärna som dricker alldeles för mycket gin, älskar att stå i centrum och att nypa unga pojkar i rumpan. Mz Mable dansar Burlesque Fusion, en ny dansform som vuxit fram ur ett intresse av att kunna kombinera magdans, Broadway jazz och de glamorösa, teatraliska och humoristiska elementen från burlesken. För en tidigare varietéartist som Maria var steget inte långt till den nya stilen.

Mz Mable har stått på många scener både i Sverige och utomlands.

 

Som magdansös har Maria dansat på arabiska/turkiska fester, medeltida tillställningar, för företag och på privata fester. Hon har dansat på fina scener, stampat jordgolv och medverkat i TV. Under sin långa karriär har Maria dansat och roat människor från Sydney, Australien i söder till Trondheim, Norge i norr.

 

Att få människor att växa genom dans är en stark drivkraft för Maria och hon har arbetat som danslärare i mer än 30 år. De senaste åren på Layali orientaliska dansakademi i Stockholm där hon har klasser både i magdans och burlesque fusion.

I Burleskpodden funderar Maria kring likheter inom burlesk- och magdansvärlden, nyfikenhet och kulturell appropriering.

Programmet sänds i samarbete med Passion of Sweden som säljer sexleksaker och underkläder på nätet. Passion of Sweden kan kan sexleksaker och Burlesquepodden älskar deras produkter! Ni hittar dem på www.passionofsweden.se

 

Limelights.nu

Tothmes.com

Facebook Maria Hansson


Burlesquepodden produceras av Brännström & Lundgren Jazzproduktion HB. Programledare är Aurora Brännström. Vi spelar in programmen på Custom Music Productions där Andreas Hedberg sköter ljud och redigering.

För mer info om oss och våra gäster gå in på www.jazzproduktion.se/burlesquepodden. Följ oss gärna på Facebook, där vi heter Burlesquepodden kort och gott eller på instagram på jazzproduction.sweden


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.