Yvette - Tillfrisknande alkoholist/shoppingberoende

Avsnitt: 108
Gäst: Yvette
Ämne : Tillfrisknande alkoholist/shoppingberoende

Yvette växte upp i ett hem där pappan var alkoholist och tablettmissbrukare och med en medberoende mamma. Hon minns hur hon hittade pappas gömmor av alkohol och att hon hällde ut spriten, hon trodde att hon aldrig skulle bli som honom.
Men ändå var det någonting som hände när hon drack första gången, hon älskade känslan från ruset.
Hon hade alltid en känsla av en inre rastlöshet men när hon drack så blev det lugnt på insidan.
Yvette blev mamma tidigt i livet och hade en trygg relation och en ordnad ekonomi, familjen flyttade utomlands och Yvette hade ett liv som många drömmer om. Men trots det så kröp hennes inre rastlöshet på och hon började sakta men säkert ta till alkoholen för att känna lugn och tillfredsställelse. I perioder försökte hon sluta dricka, men hon föll hela tiden tillbaka.
Drickandet blev mer och mer destruktivt, men en dag för lite mer än 11 år sedan lyckades hon till slut sluta dricka.
Hand i hand med hennes drickande har alltid shopping funnits och den dagen som hon slutade dricka, så tog istället shoppingen över. Hon belånade lägenheten och hon tog snabba smålån för att kunna shoppa. Till slut hade hon trots sin goda inkomst kört ekonomin i botten. Detta medförde att hon fick sälja lägenheten för att kunna överleva. För ca 1,5 år sedan slog Yvette sin botten med shoppandet och i dag ser livet annorlunda ut, hon ser ljuset i tunneln och om 4-5 år är hon skuldfri.
Idag fyller hon sitt liv med andra saker än alkohol och shopping.
Lyssna på hela hennes historia här i Beroendepodden.