77. Anna Tebelius Bodin: Förstå Din Hjärna & Dig Själv Bättre

Med mig denna vecka har jag Anna Tebelius Bodin, som utbildar och föreläsare om hjärnan, kommunikation och ledarskap. Hon har en examen från Harvard där hon också assisterade forskning. Efter det har hon gett över 800 föreläsningar i Sverige och utomlands. Anna har skrivit böckerna ”Vad varje pedagog bör veta” och nu den senast ”Den analoga hjärnan i den digitala tillvaron”. Ni hittar böckerna överallt där böcker säljs.


Vi pratar såklart om vår hjärna, hur samhället har förändrats ifråga om tillgång på information och socker. Vad skillnaden är mellan kortvarig stimulans och långvarigt välbefinnande. Hur motivation fungerar, kopplat till hjärnan och hur vi kan motivera oss långsiktig, vilket kan vara väldigt bra att veta nu i Corona-tider. Hur vi kan påverka våra tankar, känslor och beslut, samt hur det påverkar våra kemiska påslag i hjärnan. Vi pratar även om hur vi kan bygga självkänsla under de omständigheter vi upplever idag.


Annas hemsida: www.annatebeliusbodin.se 


Facebook: www.facebook.com/hjarnautbildning


För att anmäla dig till Annas live zoom utbildning om långvarigt välbefinnande: https://www.simplesignup.se/event/168037-vaegen-till-vaelbefinnande-utifraan-hjaernan