Aktuell forskning på Misoprostol - Igångsättning med Cytotec eller Angusta

Igångsättning av förlossning, eller induktion som det också heter, är alltid ett hett ämne. Det märker vi på era frågor per mail och på Instagram.

På senaste tiden har ämnet också blivit aktualiserat genom inlägg i media kring igångsättningsmetoden misoprostol, och de två olika beredningar av det läkemedlet som vi använder i Sverige.

Vi vet att ni har många frågor kring effekt, fördelar, nackdelar, aktuell forskning och annat. Det florerar en del myter och föreställningar som vi behöver diskutera och granska vetenskapligt. 

I veckans podavsnitt ska vi få hjälp med att svara på alla era frågor kring igångsättning med misoprostol. Vår gäst är Tove Wallström, medicine doktor och överläkare inom obstetrik och gynekologi, medicinskt ledningsansvarig läkare vid förlossningsavdelningen på Södersjukhuset.

Tove Wallström har många års klinisk erfarenhet av induktion, och har både egen forskning och mängder av andra forskares studier i ryggen när hon hjälper oss att svara på alla kluriga funderingar. 


Tune in för avsnittet du inte vill missa!


Veckans avsnitt sponsras av MAM och vårdappen NUMA


Tips: Lyssna även till vår systerpodd - AMNINGSPODDEN


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.