Julbord och Nyårssupé - detta kan du frossa i som gravid

Julen står för dörren, och med den kommer förhoppningsvis några lugna dagar, ljus och värme, och mys med de närmaste. Vi på Babyzpodcast vill önska alla er som lyssnar på vår podcast, följer oss på Instagram och läser vår blogg en riktigt GOD JUL! Tack för 2021 och alla era fina meddelanden, glada tillrop, önskningar om avsnitt och all värme vi får från er lyssnare/följare/läsare!

Vad tänker ni om att vara gravid under jul och nyår? Att det är mysigt att sitta som en rund liten julgranskula i soffan med sin partner? Att det är några dagars välbehövlig vila? Eller är det jobbigt med kalas, klappar och krav? 

Mat, dryck och godsaker ligger för väldigt många i fokus under jul- och nyårshelgerna. Vi har många vanor och traditioner kring maten under storhelger, och just under graviditet kan det kännas lite lurigt att veta vad som är OK att äta och vad man ska låta bli.

I veckans podavsnitt går vi igenom hela julbordet; från sillen, via skinkan och laxen, till efterrätterna! Nyårskalaset med skaldjur och carpaccio får sig också en rejäl genomgång! Vi ger tips på vad du som gravid ska satsa lite extra på för att få i dig vitaminer, mineraler och fetter som gynnar dig och barnet. I avsnittet pratar vi också om vad du ska vara lite försiktig med, och vilka rätter du bör hoppa över helt.

Vi beklagar felsägningen om att frysning tar död på listeria, upphettning tar död på listeria inte frysning! Dock tar frysning död på toxoplasma.

God Jul och ett riktig Gott Nytt År önskar vi, Rebecka och Carina på Babyzpodcast! Ta väl hand om er under helgerna! 


Vi finns på Instagram @babyzpodcast och med bloggen www.babyzblogg.se - Följ oss gärna!


See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.