Fertilitetsförståelse - för att underlätta eller undvika graviditet!

Oavsett var vi befinner oss i vårt fertila liv, och oavsett vår livssituation och vårt förhållande till vår menscykel, finns det stora vinster med att lära känna sin egen menscykel och förstå hur den fungerar. Då blir det också lättare att förstå när det inte känns som att menscykeln inte riktigt fungerar som vi önskar, och när vi behöver göra förändringar och söka vård.

Fertilitetsförståelse kan användas som ett sätt att snabbare bli gravid eller att undvika graviditet. I de fertilitetsförståelsebaserade metoderna finns t ex Billingmetoden, Justissemetoden, kalendermetoden, Natural cycles och många fler. 

I veckans avsnitt går vi på djupet och förklarar vad som händer i varje fas av menscykeln, i äggstocken, i livmodern, men också med livmodersekret, temperatur och andra tecken. Vi pratar om hur effektiva metoderna är, för vem de kan passa och när de passar mindre bra. 

Veckans avsnitt är inspelat i samarbete med Natural Cycles, och med koden BABYZ får du 20% på en årsprenumeration + en gratis bluetooth-termometer. Kika in på naturalcycles.com


Veckans avsnitt sponsras av MAM & NATURAL CYCLES


Tips: Lyssna även till vår systerpodd - AMNINGSPODDEN


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.