Barn & Mat - Ge näring åt utvecklingen!

Barn förtjänar den bästa maten! Hur gör vi då för att optimera maten till våra barn så de kan utvecklas till sitt bästa jag....jaa, det och mycket mer är vad vi pratar om i dagens avsnitt.

Redan under tidig graviditet kommer smakpreferenser för barnet att dyka upp. Allt du äter under graviditeten får barnet en smak av i magen och sedan vidare via modersmjölken under amning.

När du inkluderar olika ingredienser i kosten ökas chansen för en enklare matintroduktion. Det beror på att du som mamma har lagt grunden för de olika smakerna. Forskning visar att barn som fick olika smaker och konsistenser vid matintroduktion blev mindre kräsna när de blev äldre. Dessutom om du ammat så är bröstmjölk en smak som barnet känner igen och gillar, därför är tipset att kombinera eller blanda detta med smakportionerna.

Vego- och vegankost för de mista, vad säger forskning, varför är det så viktigt med järn och varför avråder man från att mat skall värmas i microvågsugn - Malin Bruset näringsterapeut och grundare till det ekologiska barnmatsmärket GroGro ger oss bra svar. 


Vi finns på www.babyzblogg och @babyzpodcast -följ oss gärna!


Här hittar du till GroGro


Our GDPR privacy policy was updated on August 8, 2022. Visit acast.com/privacy for more information.