65. Malin Stenberg (Första kvinnan i världen som fött barn med en transplanterad livmoder) gästar Babykaos

Malin Stenberg föddes utan livmoder och fick beskedet som 16-åring att hon aldrig skulle kunna få egna biologiska barn. Som en försvarsmekanism kring sin sorg bakom beskedet så bestämde sig Malin att bli attraktiv hos killar på andra plan. Hon blev bra inom sport, fokuserade på karriären och försökte komma på massa bra saker med att inte ha barn.


Men en speciell dag träffade hon sin nuvarande man Cleas, som såg igenom Malins ursäkter kring ett liv utan barn. Dem försökte på många olika vis att bli föräldrar på ett eller annat sätt utan riktiga resultat. Tillslut fick dem höra om ett forskningsprojekt där de skulle transplantera livmödrar. De gick på första informationsmötet och bestämde sig för att vara först ut! Det var bara ett problem, dem behövde fixa en donator själva som var villig att helt frivilligt (såklart!) ge bort sin livmoder. Kanske inte helt lätt...


Efter en lång resa med mycket hopp och förtvivlan föddes tillslut lilla Vincent i graviditetsvecka v31. Han vägde bara lilla 1775 gram och var 40 centimeter lång. Liten är stark brukar man ju säga, och denna gång passar det extra bra, Vincent blir första barnet i världen att födas från en transplanterad livmoder. Och Claes och Malin fick äntligen sin efterlängtade familj med sin lilla son.


Det här avsnittet får ni bara inte missa. Följ med på Malins resa genom denna världshistoriska händelse! Lyssna på avsnittet NU!


 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.