57. Allt du behöver veta om förlossningsskador med Eva Jarnhäll

Det här avsnittet handlar om ett ämne som kan vara känslig för vissa, dock så viktigt att lyfta. Idag kommer vi prata om förlossningsskador med initiativtagaren till Sveriges första försäkring mot just förlossningsskador, Eva Jarnhäll. Eva är leg. sjuksköterska med specialisering inom operationssjukvård.


Förlossningsskador finns i olika grader (1-4) och vare sig om du fått en “mindre” eller “större” bristning, påverkar det oss mammor både psykiskt och fysiskt. Vi vet inte varför det är så att många bär runt på en sån bördan i tysthet, skäms eller kanske blivit dåligt behandlade när de sökt hjälp - “Men du har ju fött ett barn, hur tror du att du ska se ut där nere..?” Känslan att man då bara ska acceptera något som känns fel och istället vara glad att man fått barn. Så är det inte. Det är fel. Vi kvinnor har rätt till en hel och fungerande kropp.


Eva berättar om sina egna förlossningsskador som var startskottet till försäkringen. Vi tar upp vikten av att inte vara rädd för att prata om förlossningsskador. Ju mer du vet, desto mer kommer du veta vad du ska göra om du misstänker att något är fel efter en förlossning. Det viktigaste är i alla fall att stå på sig och söka hjälp. Ge inte upp tills din muttis känns bra! 💪


>> Läs mer om förlossningar, skador och försäkringen på Mammastygn.se


>> Läs mer om försäkringen Gravid Förlossning på www.modernaforsakringar.se/forsakringar/forlossningsforsakring/


Tack Moderna för att ni gör skillnad för oss mammor & kvinnor!


*Avsnittet sponsras av Moderna Försäkringar


Glöm inte heller följa oss på instagram @babykaospodcast eller att prenumerera på poddisen! <3


For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy