134. Miksi suomalainen valtavirtamusiikki on henkitoreissaan? Ja onko drum'n'bass tullut takaisin?

Taas on pohdittu, puhuttu, äänitetty ja julkaistu! Tarjolla olisi tunti ja yksitoista minuuttia mukaansatempaavaa musiikkijutustelua.

Käsittelemme tällä kertaa kolmea aihetta:

1. Helsingin Sanomat julkaisi 17. lokakuuta kritiikin Miki Liukkosen romaanista Elämä: esipuhe, johon kirjailija vastasi myöhemmin samana päivänä ig-postauksessaan kutsumalla sitä "todelliseksi kirjallisuuskritiikin pohjanoteeraukseksi". Mikä kritiikissä onnistui - ja mikä ei?

2. Palaamme myös yhteen lempiaiheistamme: drum'n'bassin vääjäämättömään comebackiin! Millä perusteella on syytä odottaa, että vuosien ajan epämuodikkaana pidetty genre onkin taas suosittua, ja jopa tyylikästä?

3. Jakson pisin keskustelu liittyy suomalaiseen valtavirtamusiikkiin ja sen tilaan. Jos vielä 5-6 vuotta sitten kotimainen poprockiskelmä, ns. Vain elämää -core oli suositumpaa kuin koskaan, nyt sen vetovoima on laskussa, niin stream- kuin radiopuolellakin.

Miksi valtavirtamusiikki ei enää kelpaa niin kuin ennen, ja mihin se kenties johtaa. Ja mikä tärkeintä, voisiko asialle tehdä jotain?

-Antit

https://open.spotify.com/episode/6WwWQlaUnkAFcyX1FMd4gy?si=z10BxniWTUG6XbOzLIbXQQ