H&M-rally och bankelände

H&M rusade vilt på börsen efter oväntat starka försäljningssiffror i veckan. Ett tecken på hur hatad aktien har blivit efter flera år av besvikelser enligt Di:s börsexpert Richard Bråse.

”Alla har vänt H&M ryggen, det är familjen Persson som ligger och köper, annars är det inte så många som gör det”, säger han i Di:s

En annan stor händelse i veckan var Danske Banks rapport om den enorma penningtvättshärva som banken varit delaktig i. Richard Bråse räknar med att det blir en både långdragen och dyr historia när USA ger sig in och bötfäller – vilket han räknar med blir fallet.

”Jag tror att boten kommer att bli mycket, mycket stor.”

Världens börser har samtidigt tickat på uppåt, trots en del skakiga konjunktursignaler. Den amerikanska tioårsräntan har klättrat över 3-procentsnivån samtidigt som avståndet till de korta räntorna ändå krymper vilket ger en illavarslande ”flackning” av avkastningskurvan.

”När USA inte längre gynnas av skattesänkningarna som Donald Trump genomfört i år, då tappar den ekonomin lite fart, vi har Kina som har lånat lite för mycket och där man försöker bromsa kredittillväxten, och så har vi lite politiskt stök”, säger Di:s makroexpert Johanna Jeansson.

”Det är lätt att se de här orosmolnen.”

For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy