Politisk Stuegang med overlæge på corona-afdeling: Jeg tror ikke, vi får italienske tilstande i Danmark

Forsker og overlæge Thomas Benfield behandler patienter på et af landets særlige coronahospitaler. Hør, hvordan man på Hvidovre Hospital forbereder sig på det værste, og hvorfor Thomas Benfield ikke tror, at sygehusene ender på randen af kollaps som i Italien. Udover Thomas Benfield er tidligere vicedirektør på Hvidovre Hospital, Torben Mogensen, med som gæst.

_____________


Hvordan driver man et hospital under en epidemi? Og hvad kan de læger, der skal behandle danske coronapatienter lære af hårdt ramte lande som Italien, Kina og Korea?


Det er nogle af de spørgsmål, som forsker og overlæge Thomas Benfield fra Hvidovre Hospital giver svar på i Altingets særpodcast om coronasmitten.


Thomas Benfield forsker i smitsomme sygdomme og er en af de centrale læger på Hvidovre Hospital, der er det ene af to specialsygehuse, der behandler smitsomme sygdomme. Og forberedelserne har stået på i ugevis.


”Vi prøver at forberede os på det værste,” siger Thomas Benfield, der peger på, at man ikke med sikkerhed kender til sygdommens præcise smittefare og dødelighed. 


 

See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.