Politisk Stuegang #39: Kommunale sygestuer på umulig opgave?

I Politisk Stuegang bliver der denne gang sat et kritisk blik på kommunernes 3.500 midlertidige sengepladser. Tre fagfolk, der indgående kender til de 3 til 5 milliarder dyre sengepladser er hårde i deres vurderinger. Vanskelig lægekontakt, problemer med medicin, journaladgang og et virvar af regler er en farlig cocktail for patienterne og nogle gange næsten en umulig opgave for personalet, lyder det fra gæsterne.


Gæster:

Sara Dyrman Elsøe er læge og ph.d i almen medicin, og har i tre år været ansat som sygehuslæge på Nordsjællands Hospital, hvor hun som en af de få sygehuslæger i Danmark har haft sin daglige gang på de lokale kommuners midlertidige pladser.

Sidsel Vinge er selvstændig konsulent og tidligere sundhedschef i Gladsaxe Kommune. Hun har som forsker på Vive undersøgt de kommunale midlertidige pladser. 

Anja Bach Thoft er uddannet sygeplejerske. Hun er til daglig sundheds- og omsorgschef i Ringkøbing Skjern Kommune. Både i sit foregående og nuværende job har hun blandt andet ansvaret for en stribe af de midlertidige kommunale pladser.


Vært: Ole Nikolaj Møbjerg Toft, sundhedsanalytiker på Altinget


Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.